Wanneer een boom verslechtert kan dit gevaar opleveren voor de verkeersveiligheid en om van persoonlijke ongelukken maar te zwijgen. Een boom goed snoeien en de verzorging van een boom is dus van groot belang.

Wilt u meer informatie over onze producten of diensten?

06-51540492
06-19556584
of stuur ons een bericht.

Veilig werken

Het kappen en rooien of snoeien van bomen wordt gedaan door onze vakbekwame werknemersAandacht voor veilig werken en goede arbeidsomstandigheden is voor ons bedrijf van groot belang! Een belangrijk aspect daarvan is (bij)scholing.

Wij zijn aangesloten bij de ErBo (Erkenningsregeling Bosaannemers). Ons bedrijf wordt jaarlijks gecontroleerd door een onafhankelijke instantie. Dan bent u verzekerd van zorgvuldig vakwerk, met aandacht voor het milieu en oog voor kwetsbare dieren en planten.

 

logo-erbo.pnglogo-erbo.png

Treeworker

Kan de boom niet vrij vallen, doordat er te weinig ruimte is rondom de boom, dan moet de boom gezaagd worden m.b.v.  een verreiker, een hoogwerker,  of een telescoopkraan. Een boom kan ook klimmend gezaagd worden door een treeworker. Een treeworker klimt zo hoog mogelijk in een boom om daar een touw te bevestigen. Dit touw is de veiligheidslijn van de klimmer. Aan dit touw kan de treeworker veilig door de gehele boom klimmen. Hij zaagt dan hanteerbare stukken van de takken, deze worden dan op een vrije plek onder de boom gegooid. De zwaardere takken worden d.m.v. katrollen en vanglijnen gecontroleerd naar beneden gehaald.

Hoogwerkers en verreikers

De verreiker en de hoogwerkers zijn tevens geschikt voor snoeiwerkzaamheden.  Wij zijn in het bezit van een hoogwerker die tweewiel aangedreven is , deze heeft een werkhoogte van 18 meter.  De andere hoogwerker is vierwiel aangedreven met een werkhoogte van 20 meter.

Takken versnipperen

Voor de vrijgekomen takken bij het snoeien en kappen hebben wij de beschikking over twee moderne kraan ingevoerde snipperapparaten. Hiermee kunnen we de takken en struiken op locatie verwerken tot houtsnippers. De houtsnippers kunnen worden opgevangen en afgevoerd. Tevens kunnen de houtsnippers ter plaatse blijven.

Stobbe frezen

De stobbe (het restant van de boom wat in de grond blijft zitten) kan gefreesd worden door een stobbenfrees of een minifrees. Met de stobbenfrees kunnen we de stobbe verpulveren tot een diepte van max. 60 cm. onder het maaiveld. Om een stobbe te frezen wordt vooraf een klic-melding gedaan bij het Kadaster om te voorkomen dat kabels onder de grond niet geraakt worden.

Uitrijcombinatie

Tot slot hebben we een uitrijcombinatie waarmee we de stammen kunnen opladen en afvoeren.

Meer weten?

Neem contact op met ons.